Досегашният кмет на Благоевград  Румен Томов напусна кметския кабинет в

...
Досегашният кмет на Благоевград  Румен Томов напусна кметския кабинет в
Коментари Харесай

Румен Томов опразни кметския кабинет

Досегашният кмет на Благоевград  Румен Томов напусна кметския кабинет в петък, денят,  в който  публично бе оповестено решението на Върховен административен съд за предварително преустановяване на пълномощията му. Решението на висшите магистрати е изпратено до Апелативен съд Благоевград, които от своя страна са го предали на ОИК, заяви „ Струма ” / struma.com/.  

Получил решението на Върховен административен съд и АС  ръководителят на ОИК Мартин Бусаров насрочи спешно  съвещание на комисията за на следващия ден, 19 април. Заседанието ще има единствено една точка – да се уведоми ЦИК за влязлото в действие решение. ЦИК от своя страна в 7 дневен период би трябвало да изпрати писмо до президента Румен Радев, който да насрочи локални избори.

В рамките на 2 седмици Радев би трябвало да издаде декрет за провеждането на избор. Най- късно доникъде на май ще бъде ясна датата на локалните избори.   

Местният общински съвет към този момент един път избра Ясен Попвасилев за краткотраен кмет до осъществяване на избори. Дали локалният парламент още веднъж ще гласоподава той да е кметът, ще стане ясно на идната му сесия.

Предизборната конкуренция в Благоевград към този момент почна. Кандидати за кметове ще повдигнат всички партии. Томов разгласи, че ще се кандидатира още веднъж – със самочувствието на управленец, определен от 19 000 благоевградчани.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР